Stichting De Klimbim

Doelstelling

Stichting De Klimbim ondersteunt activiteiten voor kinderen in het gebied van de ‘voormalige gemeente Bathmen’. Dat doet ze vanuit de opbrengsten van de kleding- en speelgoedbeurzen die tweemaal per jaar worden georganiseerd.

Historie

Volgt

De naam Klimbim

De Stichting Peuterspeelzalen Bathmen beheerde  vele jaren de peuterspeelzaal De Klimbim in Bathmen. Uiteindelijk beheerde deze stichting drie peuterspeelzalen bij iedere basisschool in de gemeente Bathmen. 
Om de peuterspeelzalen te ondersteunen en extra mogelijkheden te geven werd de Stichting Vrienden van de Klimbim opgericht. Doel was de ondersteuning van (de ontwikkeling van ) kinderen in de gemeente Bathmen. Met allerlei activiteiten werd geld ingezameld wat werd beschikbaar werd gesteld aan de peuterspeelzalen. Onder andere de aanschaf van buitenspeeltoestellen was zo mogelijk.

Nadat de peuterspeelzalen werden overgedragen stelt de Stichting de opbrengsten nog steeds beschikbaar, maar aan meer organisaties en initiatieven. Zie de pagina Goede doelen voor een overzicht.